Ouderschap en Partner-relatie

Heb je met je partner besproken toen jullie in verwachting waren hoe het zou zijn als partners met kinderen ipv als ouders met kinderen?
Dacht je dat er iets zou veranderen in jullie relatie als partners wanneer er kinderen bijkomen?
Hebben jullie het over opvoeden gehad en wat jullie daarin belangrijk vinden?
En.. zijn die verwachtingen uitgekomen?

En zelfs al hebben jullie alles voorbesproken en doorgesproken, dan nog kan het anders zijn dan verwacht. En dat hoeft helemaal geen probleem te zijn maar het kan ook spanning en stress met zich meebrengen. Niet alleen binnen de partner-relatie maar ook tussen ouder(s) en kind(eren).

De oorzaak hiervan kan van alles zijn. Je kind kan anders zijn dan je had verwacht, je opvoedingsstijlen kunnen verschillend zijn of er kunnen allerlei externe factoren zijn die van invloed zijn op jullie als gezin, zoals tijd, werk, familie enz.

De oplossing kan simpel zijn als het jullie lukt om met elkaar te praten en te overleggen. Soms gaat dit prima samen maar soms is het fijn om dit met iemand erbij te doen. Iemand die het gesprek kan leiden en kan meedenken in het vormgeven van alle rollen en patronen die je hebt binnen relaties en systemen. Hierdoor kun je elkaar als ouders en partners weer terugvinden en kunnen jullie de positiviteit doorzetten binnen jullie gezin.