Over mij

Ik ben Moniek Poppelaars, 44 jaar oud. Getrouwd en twee kinderen van 10 en 12 jaar oud. Ik woon in Teteringen na opgegroeid te zijn op een boerderij in Oosterhout en wat omzwervingen te hebben gemaakt over de wereld.
Reizen doe ik graag, heerlijk om een voor mij onbekend stukje (buiten)land te verkennen. Lezen is een grote hobby, zowel vakliteratuur als fictie. Ik kan me helemaal afsluiten als ik lees. Ook wandelen in de natuur vind ik fijn, in de buurt of op vakantie.

Vanaf begin jaren ’90 ben ik bezig met opleidingen in de hulpverlening en psychologie. Ik heb mijn propedeuse psychologie behaald en ben door het gebrek aan een wiskundeknobbel op de opleiding “Social Work” terecht gekomen. Partner-relatietherapie heb ik gestudeerd in Antwerpen aan de interactie-academie.
Ik heb tijdens en na mijn opleiding in de vrouwenhulpverlening gewerkt (oa. met slachtoffers van seksueel misbruik, een vrouwenopvang en met tienermoeders) en daarna in de psychiatrie (oa. met mensen met een borderline-persoonlijkheidsstoornis en ambulant met cliënten met een psychiatrische diagnose).
Nu werk ik sinds 2015 bij het IMW, instituut maatschappelijk werk, in Tilburg. Daar mag ik veel koppels ontvangen met uiteenlopende vragen, problemen en conflicten. Daarnaast ben ik daar inzetbaar voor alle (individuele) ondersteunende vragen, ook financieel. Mijn eigen praktijk bestaat naast mijn werk bij het IMW.

Wat mij maakt tot een goed hulpverlener is dat ik nieuwsgierig ben naar mensen. Naar het verhaal achter de buitenkant die mensen laten zien aan anderen. Contact maken is voor mij heel belangrijk in het werk. Zonder echt contact tussen cliënt en hulpverlener is het heel moeilijk om iets te veranderen. Ik ben van nature een rustig persoon waardoor ik ruimte en aandacht heb om te luisteren en te kijken naar anderen.